Tyskland stenger grensene mot Frankrike, Sveits og Østerrike

Forbudet gjelder fra og med mandag kl. 08.00.

(tyskpolitikk.no): I løpet av søndag formiddag skal Angela Merkel ha blitt enige med representanter fra et flertall av delstatene om å stenge grensene mot Frankrike, Østerrike og Sveits.

Ifølge ARD stenges grensene fra og med mandag 16. mars kl 08.00.

Tyskland grenser også mot Polen, Tsjekkia, Nederland, Belgia, Luxemburg og Danmark. Danske myndigheter har allerede stengt grensen mellom Tyskland og Danmark.

Foreløpig har ikke tyske myndigheter vedtatt å stenge grensene mot andre enn Østerrike, Frankrike og Sveits.

Ifølge ARD vil grensene derimot ikke stenges for mesteparten av varetransporten, ei heller for pendlere.

Det er det nasjonale politiet (Bundespolizei) som har ansvaret for grensekontrollen til vanlig, og som skal ta ansvaret nå.

På grunn av det nye koronaviruset Covid-19 har tyske myndigheter vedtak en rekke tiltak. Fra og med neste uke vil mesteparten av skolene stenges landet over. I tillegger det nedlagt flere regionale forbud om arrangementer med flere enn 50 deltakere, blant annet i Berlin.

Søndag offentliggjorde også det nasjonale jernbaneselskapet Deutsche Bahn at en vesentlig del av den regionale togtrafikken vil falle bort fra og med tirsdag.

Per 15. mars kl. 15.50 er det registrert 5072 smittede i Tyskland, ifølge Die Zeit

Hele 2100 av disse befinner seg Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat, med over 18 millioner innbyggere.

De sørtyske delstatene Bayern og Baden-Württemberg er også rammet hardt, med henholdsvis 681 og 827 registrerte tilfeller.

I hovedstaden Berlin er tallet 263.

Les mer: Angela Merkel: – Villig til å gjøre alt som er nødvendig. 

Les mer: Kristendemokratene utsetter ledervalget.

Foto: https://www.bundespolizei.de/Web/DE/Service/Presse/presse_node.html

Erik Rustad Markussen

Erik Rustad Markussen er redaktør for tyskpolitikk.no. Han er jurist, og har tidligere vært praktikant ved den norske ambassaden i Berlin. Siden høsten 2018 har han skrevet om tysk politikk for Agenda magasin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: