Tysk lovforslag: alle hunder må luftes minst to ganger om dagen

Det gjenstår enda å se hvordan myndighetene ønsker å håndheve de nye reglene.

(tyskpolitikk.no): Anført av landbruksminister Julia Klöckner (CDU) har det tyske landbruksdepartementet tatt initiativ til å lovfeste gjeldende regler om hundepass, som til nå kun har fremgått av håndbøker og lignende.

Forslaget innebærer blant annet en lovfesting av at hunder skal luftes to ganger om dagen, på mer enn én time per luftetur. Det trenger riktignok ikke å bare være tur, trening i hagen skal også være godt nok.

Lovendringen skal bidra til å sikre dyrevelferden for de 9.4 millionene hundene som lever i Tyskland.

– Husdyr er ikke kosete leker – deres behov må tas med i betraktningen, sa Klöckner til pressen mandag.

Den kristendemokratiske statsråden ønsker å garantere hunder tilstrekkelig mosjon og stell, og vil pålegge strengere regler for dyretransport og hundeoppdrett. Dette skal gjøres gjennom nye regler i dyrevelferdshundeforordningen .

I tillegg foreslås det strengere regler for hvordan og når hunder kan bindes fast.

Strammer opp regler om oppfostring og dyretransport

Forslaget inneholder også regler om oppfostring av valper for kenneleiere. Etter forslaget må personer som oppfostrer valper tilbringe minst fire timer om dagen med de små dyrene. På den måten skal hundene bli tilstrekkelig vant med mennesker.

Det skal også bli forbudt å oppfostre mer enn tre kull om gangen.

Videre planlegges et forbud mot enkelte utstillingshunder. Dette gjelder i hovedsak hunder med arvelige smerter eller skader. Dette inkluderer raser som mops, som ofte har pusteproblemer fordi ansiktet deres er blitt avlet frem for å være kortere. Så langt gjelder utstillingsforbudet bare for hunder hvis hale og ører for eksempel er amputert.

CDU-statsråden Klöckner ønsker også å innføre en grense på transportering av hunder på fire og en halv time hvis temperaturen kan bli mer enn 30 grader.

– Spesielt om sommeren når temperaturene er høye, må vi unngå at dyrene lider unødvendig som lider av varme, sa Klöckner. 

Det er naturlig å stille spørsmålet om hvordan myndighetene akter å håndheve de foreslåtte reglene.

På mandagens pressekonferanse kom det frem at landbruksdepartementet ikke kommer til å ringe hver hundeeier og spørre om de har vært på tur.

Istedenfor er det myndighetene i de tyske delstatene som er ansvarlige for gjennomføringen. Landbruksdepartementet er derfor i dialog med forbundsstatene og fagforeningene om forslaget.

Foto: https://www.flickr.com/photos/nikoladze/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: