Kramp-Karrenbauer ferdig som CDU-leder

Trekker seg etter spetakkelet i Thüringen.

(tyskpolitikk.no): Nok en gang har et tysk delstatsvalg blitt utslagsgivende for den nasjonale politikken.

Mandag formiddag melder flere medier at Annegret Kramp-Karrenbauer gir seg som leder for det konservative partiet CDU (Christlich Demokratische Union).

Annegret Kramp-Karrenbauer tok over etter Angela Merkel for litt under ett år siden. Siden den gang har AKK møtt mye motgang.

Onsdag 5. februar valgte CDUs fraksjon i delstaten Thüringen å stemme sammen med de radikale høyrepopulsitene i Alternative für Deutschland, på tvers av et kristendemokratisk landsmøtevedtak som slår fast at CDU aldri skal samarbeide med hverken AfD eller sosialistene i Die Linke.

Kramp-Karrenbauer forsøkte å rydde opp, uten hell. Nå har hun selv valgt å trekke seg som CDU-leder.

Det betyr at hun heller ikke vil være kristendemokratenes kanslerkandidat ved det kommende forbundsdagsvalget høsten 2021.

Den største favoritten til å ta over som partileder er unektelig Friedrich Merz, mannen som så vidt ble slått av Kramp-Karrenbauer i kampen om ledervervet høsten 2018.

Les mer: Politisk jordskjelv i Thüringen. 

Mer kommer på tyskpolitikk.no:

Foto: https://www.flickr.com/photos/cdu-bw/albums/72157704436702465

 

 

Erik Rustad Markussen

Erik Rustad Markussen er redaktør for tyskpolitikk.no. Han er jurist, og har tidligere vært praktikant ved den norske ambassaden i Berlin. Siden høsten 2018 har han skrevet om tysk politikk for Agenda magasin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: