Friedrich Merz smittet av COVID-19

En av favorittene til å bli Tysklands neste kansler er smittet av det nye koronaviruset. 

(tyskpolitikk.no): Tirsdag 17. mars informerte den kristendemokratiske toppolitikeren Friedrich Merz at han har blitt smittet av det nye koronaviruset Covid-19.

– En test som ble tatt på søndag har slått ut positivt. Frem til slutten av neste uke vil jeg holde meg hjemme i karantene. Heldigvis har jeg bare milde symptomer. Alle avtaler er avlyst, og jeg forholder meg strengt til helsemyndighetenes retningslinjer, fortalte Merz til det tyske pressebyrået DPA. 

Friedrich Merz omtales av mange som den største favoritten til å bli kristendemokratenes neste partileder. Etter at Annegret Kramp-Karrenbauer ga fra seg ledervervet i februar, er Merz én av tre CDU-politikere som har offentliggjort sitt kandidatur. De to andre er Armin Laschet og Norbert Röttgen.

De fleste holder Friedrich Merz og Armin Laschet som de to største favorittene.

Den høyreiste forretningsadvokaten, som nå har blitt smittet av det nye koronaviruset, står for en markedsliberal og konservativ politikk. Mange tror at det kristenkonservative partiet CDU vil bli flyttet mot høyre med Merz ved roret. 

På starten av 2000-tallet var Angela Merkel en av årsakene til at Friedrich Merz ble presset ut av partiledelsen i CDU, og til slutt ut av det politiske Berlin.

Derfor er det god grunn til å tro at dersom Merz blir valgt til å ta over som partileder, kan det bety slutten på Angela Merkels karriere som kansler.

Angela Merkel har ytret et ønske om å fortsette som kansler ut perioden, som vil si til forbundsdagsvalget høsten 2021. Mange tror at Merz har alvorlige intensjoner om å ende kanslerens karriere innen den tid.

Så sent som onsdag 11. mars deltok Merz på et arrangement i Frankenberg i Hessen. Ifølge lokalavisa Hessische Niedersächsische Allgemeine var det deltakerrekord. 

Friedrich Merz holder til i Tysklands mest folkerike delstat Nordrhein-Westfalen, hvor det bor over 18 millioner mennesker. Delstaten er den hardest rammede i Tyskland, med over 1500 smittetilfeller per 17. mars.

Ifølge Die Zeit er 7776 mennesker registrert smittet i Tyskland per 17. mars kl. 15.15.

Foto: https://www.flickr.com/photos/cdu-bw/

 

 

Erik Rustad Markussen

Erik Rustad Markussen er redaktør for tyskpolitikk.no. Han er jurist, og har tidligere vært praktikant ved den norske ambassaden i Berlin. Siden høsten 2018 har han skrevet om tysk politikk for Agenda magasin.

One thought on “Friedrich Merz smittet av COVID-19

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: