COVID-19 har nådd Forbundsdagen i Berlin

Fire representanter er så langt smittet av det nye koronaviruset.

(tyskpolitikk.no) I Tyskland har koronaviruset inntatt politikkens verden. 

Flere parlamentsmedlemmer i den tyske Forbundsdagen er smittet av det nye koronaviruset COVID-19. Så langt er det bekreftet ett tilfelle blant representantene til de Grønne, og tre i fraksjonen til FDP (Freie Demokratische Partei)

I FDP-gruppen er det bekreftet at Hagen Reinhold, Alexander Graf Lambdorff og Thomas Sattelberger alle har testet positivt for koronavirus. Sistnevnte kunngjorde infeksjonen selv på Twitter.

Artikkelen fortsetter under tweeten. 

Den liberale politikeren og vise-presidenten i EU-parlementet, Alexander Graf Lambsdorff har sittet i hjemmekarantene siden sist torsdag etter han testet positivt.

Tirsdag ettermiddag offentliggjorde CDU-politikeren Friedrich Merz at også han er smittet. På tross av at Merz er en av favorittene til å bli kristendemokratenes neste partileder, har han ikke plass i Forbundsdagen i inneværende periode.

Usikkert rundt Forbundsdagens fremtid 

Den ene store begivenheten etter den andre blir nå kansellert på grunn av koronaviruset, men Forbundsdagen er i utgangspunktet en så viktig samfunnsfunksjon at det vanskelig kan tenkes at parlamentet vil stenge helt ned. 

Det er 709 parlamentsmedlemmer, pluss administrasjonsansatte, slik at det til sammen er mer enn 6000 mennesker som jobber på kontorene i det tyske parlamentet.

I tillegg er det besøkende grupper, journalister og gjester fra hele verden som gjør at dette er et stort møtested og potensielt også et smittested. Det ville overrasket om viruset ikke spredte seg der.

Selv om det er viktig å holde den politiske ledelsen i landet i gang så godt som mulig, blir spørsmålet hva som skjer dersom antallet sykmeldinger og hjemmekarantener blir så høyt at parlamentet ikke lenger er i stand til å handle. Hva hvis det til og med må stenges ned?

En som er bekymret for Forbundsdagens medlemmer er smittede FDP-politiker Lambsdorff.

– Selv om jeg fulgte alle hygieneanbefalinger, ble jeg smittet, fortalte 53-åringen til Der Spiegel.

– Dette viser hvor viktig det er å kutte sosiale og profesjonelle kontakter for å forhindre smitte. 

Så langt har lederne for hver partigruppe vært i kontakt for å vurdere den raske utviklingen av korona-smitten. Det ble allerede iverksatt forskjellige tiltak forrige uke for å minske risikoen for smitte i Forbundsdagen. Parlamentsmedlemmene må til enhver tid holde stor avstand fra hverandre, og frister for ulike avstemninger er forskjøvet frem i tid.

Foto: https://pixabay.com/photos/bundestag-berlin-germany-building-769710/

One thought on “COVID-19 har nådd Forbundsdagen i Berlin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: