Tyske myndigheter tilbyr frivillig koronatest til reisende

Tjenesten skal være gratis, og vil bli tilbudt reisende fra risikoområder. 

(tyskpolitikk.no): Fredag ettermiddag ble representanter fra de tyske delstatene enige om å tilby koronatester på tyske flyplasser til reisende som kommer fra risikoområder med høy smittesprending.

I motsetning til hva Dagsavisen skrev onsdag kveld, skal det være frivillig for de reisende å ta testen. Uavhengig av testresultatet må vedkommende uansett i to ukers karantene. 

Tidligere i juli opphevet Tyskland reiserestriksjonene mot resten av EU- og EØS-landene. I løpet av de siste ukene har tusenvis av tyskere kommet seg på vingene for å reise til varmere strøk. Nå er mange på vei hjem.

Den siste uken har det stadig dukket opp nye tilfeller av reisende som har blitt smittet i utlandet, først og fremst i Spania, og særlig på Mallorca, eller Malle, som tyskerne kaller øya.

De tyske helsemyndighetene peker på dette som en av årsakene til at smittetallene i Tyskland har steget siden mandag.

Som en reaksjon på turistene som tar med seg smitte fra utlandet, ønsker tyske myndigheter nå å tilby koronatesting på flyplassene. På den måten vil det bli lettere å spore smitte fra utlandet, og å forhindre smittespredning. Tjenesten skal være gratis. 

For personer som kommer fra land som ikke regnes som et “risikoområde”, vil det også være mulig å teste seg. Denne testen vil derimot ikke bli tilbudt på flyplassene, skriver Der Spiegel.

Foreløpig regnes ingen av EU- eller EØS-landene som risikosoner. Det betyr at verken reisende fra Sverige eller Spania vil bli tilbudt slike tester. 

USA, Egypt og Tyrkia er eksempler på land som regnes som risikosoner av Robert Koch-instituttet, den tyske utgaven av det norske folkehelseinstituttet.

Foto: https://pixabay.com/photos/airbus-a380-frankfurt-start-flight-2466266/

Erik Rustad Markussen

Erik Rustad Markussen er redaktør for tyskpolitikk.no. Han er jurist, og har tidligere vært praktikant ved den norske ambassaden i Berlin. Siden høsten 2018 har han skrevet om tysk politikk for Agenda magasin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: